Fördelar med Solenergi

Vilka fördelar medför solenergi för miljön?

Det finns många fördelar med solenergi. Förutom ett ökat värde på din bostad och sänkta energikostnader bidrar du till en grönare planet.

Med solenergi blir du mikroproducent av grön el från en hållbar energikälla och bidrar till en bättre miljö samtidigt som du gör en bra investering.

Med solpaneler på taket produceras elektricitet som används direkt i ditt hushåll eller i annan fastighet, innan eventuellt överskott skickas vidare ut på elnätet för att användas i grannskapet.

Solenergi från solceller ger alltid ett betydande tillskott oavsett vilken uppvärmning du redan har – vedeldning, direktverkande el eller fjärrvärme. En bra lösning är solpaneler i kombination med en modern miljövänlig kamin och värmepump av valfri typ. När du producerar egen solel från solceller närproducerar du förnybar energi utan några utsläpp, samtidigt som du slipper oroa dig för ett stigande elpris.

Energimyndigheten har testat solceller och resultaten visar att de klarar svenskt klimat bra. Solpanelerna presterar bra efter att de utsatts för påskyndat åldrande genom kraftiga variationer i temperatur och luftfuktighet. För att se hur bra de klarar svensk vinter utsattes de även för ett intensivt snö- och is-test. Testet visar också att växelriktarna generellt är effektiva och producerar el av bra kvalitet.

  • Hållbar energikälla
  • Miljövänligt komplement
  • Bra val för planeten

Se utbudet av färdiga solcellspaket och få installering enkelt och smidigt

Grön Teknik
- ROT-bidrag för solceller, direkt på din faktura!

house

Grönt Teknik ett ROT-avdrag

Maxbeloppet för ROT-avdraget är 50 000 kr per person och år. Arbetskostnaden i sin tur utgör vanligtvis ungefär 30% av totala kostnaden vilket ger ett ungefärligt avdrag på ca 9% av totalkostnaden.

NYTT GRÖNT TEKNIK ETT ROT-AVDRAG 15% på material och arbete, installation. Gäller ej frakt, transport och hyra av byggställning.

Läs mer om vad som gäller ROT-avdrag  hos Skatteverket

house

Grönt ROT-avdrag ersatt investeringsstödet

Du kan inte längre ansöka om investeringsstöd för solceller. Investeringsstödet var tidigare 20% och beviljades så långt den budgeterade summan räckte som regering och riksdag beslutat om. Bidraget är numera histora och ersatt av grönt ROT-avdrag.

Läs mer om det gamla solcellsstödet hos Energimyndiheten.

house

Investeringsstöd och grönt ROT-avdrag

Viktigt att veta är att du inte kan utnyttja både ROT-avdrag och det gamla solcellsstöd utan att bli återbetalningsskyldig. Om du fått investeringsstöd måste du betala tillbaka ROT-beloppet.

Ansökningsstopp från 8 juli 2020 läs mer här om förändringarna

Börja njuta av fördelarna med Solenergi - Köp ett Solcellspaket

Med ett färdigt paket är det enkelt att komma igång. Du får en trygg och säker installation av våra utbildade solcellsinstallatörer ihop med certifierade elektriker. Att investera i solceller kan vara krångligt, undvik flera mellanhänder eller extra kostnader genom att köpa ett komplett paket som innehåller solceller, växelriktare, takfästen samt montering & installation- Vi hjälper dig från idé till färdig lösning på Mariebergs, för att du ska få njuta av grön el - snabbt, smidigt och enkelt.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med solenergi? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

  • En komplett och skräddarsydd helhetslösning med installation till konkurrenskraftigt pris
  • Växelriktare och moduler med hög kvalitet vilket ger maximal effekt
  • Anpassat solcellspaket utifrån tillgängliga ytor och var du vill få solcellerna uppsatta

Kontakta våra rådgivare lokalt eller på 018-495 04 00 eller besök våra utställningar med solceller (vardagar 11-18, lördagar 11-15, söndagar vissa orter) eller gör en intresseanmälan via formuläret.

Låt Oss Göra Planeten Renare!

Depositphotos_12506142_original