Fördelar med Solenergi

Vilka fördelar medför solenergi för miljön?

Det finns många fördelar med solenergi. Förutom ett ökat värde på din bostad och sänkta energikostnader bidrar du till en grönare planet.

Med solenergi blir du mikroproducent av grön el från en hållbar energikälla och bidrar till en bättre miljö samtidigt som du gör en bra investering.

Med solpaneler på taket produceras elektricitet som används direkt i ditt hushåll eller i annan fastighet, innan eventuellt överskott skickas vidare ut på elnätet för att användas i grannskapet.

Solenergi från solceller ger alltid ett betydande tillskott oavsett vilken uppvärmning du redan har – vedeldning, direktverkande el eller fjärrvärme. En bra lösning är solpaneler i kombination med en modern miljövänlig kamin och värmepump av valfri typ. När du producerar egen solel från solceller närproducerar du förnybar energi utan några utsläpp, samtidigt som du slipper oroa dig för ett stigande elpris.

Energimyndigheten har testat solceller och resultaten visar att de klarar svenskt klimat bra. Solpanelerna presterar bra efter att de utsatts för påskyndat åldrande genom kraftiga variationer i temperatur och luftfuktighet. För att se hur bra de klarar svensk vinter utsattes de även för ett intensivt snö- och is-test. Testet visar också att växelriktarna generellt är effektiva och producerar el av bra kvalitet.

  • Hållbar energikälla
  • Miljövänligt komplement
  • Bra val för planeten

Grön Teknik avdrag

house

Grön Teknik - ett avdrag på din faktura

När du köper solceller får du 20% i Grön Teknik avdrag på material, arbete och installation. Gäller ej frakt, transport och hyra av byggställning.

Läs mer om vad som gäller för Grön Teknik hos Skatteverket

Börja njuta av fördelarna med Solenergi - Köp Solceller

Med solceller från Mariebergs får du en trygg och säker installation av våra utbildade solcellsinstallatörer ihop med certifierade elektriker. Vi hjälper dig från idé till färdig lösning för att du ska få njuta av grön el - snabbt, smidigt och enkelt.

Vill du veta mer? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

  • En komplett och skräddarsydd helhetslösning med installation till konkurrenskraftigt pris
  • Växelriktare och moduler med hög kvalitet vilket ger maximal effekt
  • Anpassad solcellsanläggning utifrån tillgängliga ytor och var du vill få solcellerna uppsatta

Kontakta våra rådgivare lokalt eller på 018-495 04 00 eller besök våra utställningar med solceller (vardagar 11-18, lördagar 11-15, söndagar vissa orter) eller gör en intresseanmälan via formuläret.

Låt Oss Göra Planeten Renare!

Depositphotos_12506142_original