Här finns vi

Uppsala, Gränby

Vaksala Fridhem 40
755 94 Uppsala, Sweden

Stockholm, Sollentuna

Kanalvägen 67
191 34 Sollentuna, Sweden

Malmö, Vintrie

Erlandsrovägen 7
218 45 Malmö, Sweden

Dalarna, Ludvika

Gårlångsvägen 1

771 50 Ludvika, Sweden

Stockholm, Kungens Kurva

Månskärsvägen 10(Stalands-huset)

141 75 Stockholm, Sweden

Gävle, Hemlingby

Ingenjörsgatan 8
802 93 Gävle, Sweden

Vilka fördelar medför solel för miljön?

Med solel blir du mikroproducent av grön el från en hållbar energikälla och bidrar till en bättre miljö samtidigt som du gör en bra investering.

Med solpaneler på taket produceras elektricitet som används direkt i ditt hushåll eller i annan fastighet, innan eventuellt överskott skickas vidare ut på elnätet för att användas i grannskapet.

Solel från solceller ger alltid ett betydande tillskott oavsett vilken uppvärmning du redan har – vedeldning, direktverkande el eller fjärrvärme. En bra lösning är solpaneler i kombination med en modern miljövänlig kamin och värmepump av valfri typ. När du producerar egen solel från solceller närproducerar du förnybar energi utan några utsläpp, samtidigt som du slipper oroa dig för ett stigande elpris.

Energimyndigheten har testat solceller och resultaten visar att de klarar svenskt klimat bra. Solpanelerna presterar bra efter att de utsatts för påskyndat åldrande genom kraftiga variationer i temperatur och luftfuktighet. För att se hur bra de klarar svensk vinter utsattes de även för ett intensivt snö- och is-test. Testet visar också att växelriktarna generellt är effektiva och producerar el av bra kvalitet.

 

Varför ska du välja oss?

Mariebergs verksamhet och historia börjar redan 1985 med vedeldade kakelugnar och kaminer, som ett alternativ till storskalig uppvärmning av hus och hem. Vårt fokus är miljövänliga energilösningar och hantverk, hög kvalitet och nöjda kunder.

Verksamheten har utvecklats samt växt succesivt och idag är vi en stark aktör på den svenska brasvärmemarknaden. Vi har sju egna butiker och omsätter ca 70mkr samt är privatägda.

Vi är specialister på installationer av marknadsledande varumärken som Contura, Premodul, Nordpeis och Lotus som även dessa ingår i NIBE, precis som solcellsprodukterna vi säljer och monterar. Vi är dessutom Sveriges största återförsäljare av marknadsledaren Contura, något som vi är stolta över. Vi vågar därför påstå att vi kan redan ditt tak oavsett om det gäller skorsten eller solpaneler.

Under 2019 lanserade vi Mariebergs Solenergi som ett eget affärsområde och varumärke inom koncernen. Hantverket är en gemensam faktor för båda våra affärsområden och avgörande för en trygg och prisvärd installation till våra slutkunder. Kombinationen av utbildade rådgivare och montörer inom både värme och solel går hand i hand, tillsammans med marknadens ledande aktör inom villavärme, NIBE. En garant för hållbar och trygg ekonomi för dig och ditt hem, dessutom kompatibelt med NIBE Uplink, ett mervärde för ditt smarta hem och din ekonomi.

Grönt Teknik ett ROT-bidrag för solceller, direkt på din faktura!

Maxbeloppet för ROT-avdraget är 50 000 kr per person och år.  Arbetskostnaden i sin tur utgör vanligtvis ungefär 30% av totala kostnaden vilket ger ett ungefärligt avdrag på ca 9 % av totalkostnaden.

NYTT GRÖNT ROT-AVDRAG 15% PÅ HELA PAKETET FRÅN JANUARI 2021

Läs mer om vad som gäller ROT-avdrag  hos Skatteverket

Du kan inte längre ansöka om investeringsstöd för solceller. Investeringsstödet var tidigare 20% och beviljades så långt den budgeterade summan räckte som regering och riksdag beslutat om. Bidraget är numera histora och ersatt av grönt ROT-avdrag.

Läs mer om det gamla solcellsstödet hos Energimyndiheten.

Viktigt att veta är att du inte kan utnyttja  både ROT-avdrag och det gamla solcellsstöd utan att bli återbetalningsskyldig. Om du fått investeringsstöd måste du betala tillbaka ROT-beloppet.

Ansökningsstopp från 8 juli 2020 läs mer här om förändringarna