Solcellspaket 40 paneler – 16 kWp, växelriktare, installation

40 solcellspaneler genererar som mest 16 kWp och tar upp ca 68 kvm takyta

Solcellspaket 4 - för standardvilla 12,8kW

Hur mycket el förbrukar ett hushåll?

Den genomsnittliga elförbrukningen i ett hem kan variera kraftigt, allt från 2000 kilowattimmar till 20 000 kilowattimmar per år. Variationen beror dels på hur stort hemmet är, om det är nybyggt eller äldre och hur isolering/fönster ser ut. Generellt sett brukar en bostad på 100 kvm förbruka ungefär 12 000 kilowattimmar per år fördelat med 2 tredjedelar till uppvärmning och en tredjedel till hushållet. För att ta reda på hur mycket ditt hushåll förbrukar kan du antingen använda dig av ett verktyg för att kalkylera din årliga energiförbrukning eller titta på dina elräkningar från de senaste 12 månaderna för att få en uppskattning av hur det sett ut historiskt.

Hur mycket solceller behövs?

Det är flera faktorer som avgör hur mycket solceller ditt hushåll kräver. Mängden energi som solcellerna kan producera beror på hur mycket solljus ditt tak får, optimal effekt får du givetvis på ett tak som inte har någon skugga och strålande solsken. Bor du i ett område med mindre sol så behöver du alltså större system för att producera den mängd energi som din energiförbrukning kräver. En viktig aspekt att ta med i beräkningen är vad ditt mål med solcellerna är. Vill du eventuellt sälja outnyttjad el? Vill du komplettera din aktuella energiförsörjning med ett grönare alternativ? Bestäm dig för hur stor andel av den totala energiförbrukningen som solcellerna ska stå för och räkna därefter ut ditt energibehov. Tex. om du vill att 50% av all el ska komma från solceller, så kan du multiplicera 0,5 med din dagliga kW förbrukning.

Här ser du paketpriser med eller utan grönt ROT-avdrag 

kr

Cirkapris installerat
med grönt ROT-avdrag från

215 000 kr

Detta ingår i priset

avser en *basinstallation på ett betong/tegelpannetak 27-32 grader lutning inkl. moms. Ställningskostnader och extra kabeldragning kan påverka priset.

kr

Cirkapris installerat
standard utan stöd eller bidrag från

247 250 kr

Detta ingår i priset

avser en *basinstallation på ett betong/tegelpannetak 27-32 grader lutning inkl. moms. Ställningskostnader och extra kabeldragning kan påverka priset.

panel

Antal paneler

40 st

box

Takyta

68 m2

weight

Vikt

800kg 

thunder

Effekt

16 kWp

Gratis hembesök och rådgivning

Vi erbjuder alltid gratis hembesök i näromårdet av våra utställningar. I dag finns Mariebergs på sju olika platser Sverige. Vi jobbar lokalt, du kan som kund se och känna på produkterna i butik, prata med våra rådgivare och hantverkare om du funderar på att investera i ditt hem. Gör en intresseanmälan, boka ett möte hemma eller i butik, du väljer själv vad som passar dig.

Hos oss kan du beställa färdiga solcellspaket till både sommarstugan och garaget

I Sverige finns bra förutsättningar för solel, med en solinstrålning nästan lika hög som i centrala Europa. Solceller i kombination med annat värmesystem är en av de bästa investeringar du kan göra för både miljön och din privatekonomi.

  • Solpaneler inkl. allt material
  • Nyckelfärdig installation
  • Går enkelt att delbetala

Så här fungerar det

Våra Solpaneler - 25 år effektgaranti

Nibes solpaneler är av högsta kvalitet. Därför lämnar vi en lång effektgaranti, efter 25 år är det minst 80 % effekt kvar i solpanelerna. Ditt solcellspaket beräknas hålla i minst 25–30 år, vilket ofta är lika länge som takpannorna på ditt tak. Läs gärna mer om hela vårt garantipaket. 

Bra Ekonomi - skattereduktion och ROT-avdrag

Solpaneler med solceller har mycket längre livslängd än många tror. Med grönt ROT bidrag tillsammans med den minskade utgiften för elförbrukning, samt inkomsten av din försäljning av solel, kan du ofta räkna hem din investering i solpaneler på under tio till tolv år beroende på anläggning och placering.

Trygga installationer - diplomerade installatörer 

Våra erfarna solcellsmontörer är speciellt utbildade i Sverige av Nibe i Markaryd och har alla behörigheter och kunskaper som krävs för ett professionellt montage på ditt hus. Till alla projekt har vi självklart alltid certifierade elektriker.

Låt Oss Göra Planeten Renare!

upside-planet