11 anledningar till att investera i Solenergi:

Fördelarna med solceller är många! Med Mariebergs solcellspaket blir resan till en hållbar energiförbrukning lättare. Här har vi listat 11 fördelar med att investera i solenergi.

 1. Solenergi är bra för miljön. Solenergi är en ren, grön och hållbar energikälla som minskar ditt ekologiska fotavtryck!
 2. Solenergi är inte lika påverkat av marknadens priser. Din energikostnad styrs inte av marknadens priser, du får bättre koll på hur din energikostnad kommer se ut under året.
 3. Solpaneler på taket är energieffektivt. Vid transporten av elenergi från källan till ert hem går en viss del förlorad. Kortare transport, mindre förlust!
 4. Du sparar pengar i det långa loppet. Så fort du slår på dina solpaneler börjar du spara, men den stora effekten kommer du se i det långa loppet.
 5. En väl placerad investering. Återbetalningstiden för solceller varierar men grundregeln är: ju större solcellssystem desto snabbare återbetalningstid.
 6. Öka värdet på ditt hus. Solpaneler – egen energiproduktion – minskad energikostnad – högre värde på huset, så enkelt är det!
 7. Solenergi genereras även om det är molnigt. Det finns en missuppfattning om det krävs solljus för att generera solenergi, men faktum är ett det bara krävs dagsljus. Solpanelerna fungerar alltså även en molnig novemberdag!
 8. Solceller är nästan helt underhållsfritt. Ytan av glas gör att snö glider av och den mörka färgen gör även att den smälter snabbare!
 9. Tjäna pengar på din överskottsenergi. Om ni blir mikroproducenter kan all den energi som ni själva inte hinner/kan använda upp går ut i elnätet.
 10. Solenergi varken luktar, stör eller släpper ut smuts. I takt med att de blir vanligare blir de även snyggare också!
 11. Att installera solceller kräver ingen påverkan av omkringliggande omgivning och infrastruktur. Det är även extremt få fall där det krävs bygglov för installationen.

Det kan ju inte bli bättre än så. Är ni intresserade av att investera i solenergi?
Kontakta oss så diskuterar vi val av solcellspaket, installation och finansiering!